salonul artelor – expozitie la galeria Elite Prof Art

Expozitia de grafica, pictura si sculptura al carei vernisaj are loc in data de 15 iunie reuneste in salile Galeriei Elite Prof Art nume de rezonanta artistica nationala si internationala, intr-un act de cultura comun, global prin aspectul lucrarilor aflate sub aceeasi aura artistica si totusi individual prin trairile si sentimentele pe care fiecare lucrare, fiecare artist le trezeste in sufletul privitorului.

 Desi opere ale unor artisti cu personalitati diferite, care vin din timpuri diferite si care si-au creat propriul mod de interpretare a realitatii exprimata prin propriile trairi, lucrarile prezente pe simezele galeriei converg spre ideea comuna de arta contemporana, idee exprimata si de numele expozitie, Salonul Artelor. Desi cu conotatii de ordin general lucrarile au o abordare comuna dar si individuala, specifica fiecarui creator.

Un plus de valoare este dat si de spatiul vital in care protagonistii prezentei expozitii creeaza, de la zone diferite ale tarii pana la locuri aflate dincolo de hotare. Sub un singur acoperis si-au dat mana specialisti in domeniul artelor de pe meleaguri banatene si pana la Pontul Euxin, de pe malurile vechiului Danubiu pana dincolo de Prut. Sunt reunite astfel personalitati atat de diferite prin obiceiurile si traditiile fiecarei zone, dar atat de asemanatoare prin cultura, educatie si limba.

Sunt prezente pe simeze opere ale celor mai mari artisti ai momentului, oameni care si-au dedicat intreaga viata si cariera picturii, graficii si sculpturii, acestui gen de arta de o frumusete si noblete spirituala deosebite. Putem mentiona artisti precum: Traian Bradean, Nicolae Blei, Nicolae Hilohi, Mihail Gavril, Dan Gavris, Constantin Andronic, Florin Barza, Alin Blei, Cristian Blei, Lucia Juncu din Chisinau, si altii.

Desigur, dincolo de tehnici, viziunile artiştilor constituie miza cea mai importantă a expoziţiei. Felul în care aceştia înţeleg să se raporteze la real şi la imaginar constituie cu adevărat provocarea ce le este propusă privitorilor.

Prin organizarea acestei expozitii Galeria Elite Prof Art şi-a propus să reflecte preocupările artiştilor la momentul prezent: fie că interesele estetice ale acestora se îndreaptă spre figurativ ori abstract, fie că se mizează exclusiv pe expresivitatea cromatică sau dimpotrivă pe cea a ductului, fie că gestul este unul dezinvolt ori supus unor rigori aproape matematice. Nota comună a lucrărilor expuse este dată în acest caz tocmai de tema generala, în înţelesul său larg, de sărbătoare şi de eliberare în faţa frumuseţii naturii si vieţii.

Sunt puse in valoare, alaturate intr-un spatiu intim, cochet si comod, lucrari de pictura, grafica si sculptura realizate prin tehnici diferite, pe suporturi diferite, incapand cu pictura in ulei pe panza, pe hartie, piele si chiar pe materiale neconventionale cum ar fi foitele de smirghel, tehnica rar intalnita precum si lucrari de sculptura in bronz si lemn.

Galeria Elite Prof Art isi aduce astfel contributia modesta dar necesara la acest moment pentru promovarea si sustinerea artistilor contemporani indiferent de domeniul pe care il abordeaza in cadrul lucrarilor personale. Inca o data, Galeria Elite Prof Art pune spatiile sale la dispozitia tuturor artistilor si specialistilor care doresc ca prin contributia lor sa ridice arta si cultura la nivelul pe care il merita atat in tara cat si in strainatate. Specialistii, criticii si artistii cu care Galeria Elite Prof Art colaboreaza, pot sta la dispozitia oricarui iubitor de arta care se arata interesat in promovarea si realizarea dezideratelor pe care ni le propunem.

 artisti : ADRIAN STOENICA , ALIN BLEI , ALINA MANOLE , CONSTANTIN ANDRONIC ,  CRISTIAN BLEI , CRISTINA MIHAELA RADULESCU , DAN GAVRIS , DAN LIVIU STANESCU , FLORENTINA VOICHI , FLORIANA HRISTUDOR HILOHI , FLORIN BARZA  , GABRIELA CULIC  , GAVRIL NICHITEAN , GENOVEVA GEORGESCU , LAURA LUCIA MIHALCA , LUCIA JUNCU , MARIA MONICA GOSOIU , MARTINA GRIGORITA , MIHAELA COCHECI , MIHAI GHEORGHE , MIHAI NASTURAS , MIHAIL GAVRIL , MONICA GOROVEI , NICOLAE BLEI , NICOLAE HILOHI , PAUNITA IONESCU , PETRE GHERGU , PETRE SERBAN , RAMONA LAZAR TIBREA  , ROXANA STEFANA MUNTEANU , STANCIU TONY DIMITRIE  , STELUTA NISTORESCU , VALENTIN DUICU , VASILE MIHALACHE  , VICTOR DIMA , VIRGIL COJOCARU

#PAUNITAIONESCU #MARTINAGRIGORITA #MIHAIGHEORGHE #VALENTINDUICU #CRISTINAMIHAELARADULESCU #alinamanole #RAMONALAZARTIBREA #galeriaEliteProfArt #ADRIANSTOENICA #STANCIUTONYDIMITRIE #PETRESERBAN #STELUTANISTORESCU #MARIAMONICAGOSOIU #FLORENTINAVOICHI #VICTORDIMA #DANGAVRIS #PetreGhergu #MIHAINASTURAS #ROXANASTEFANAMUNTEANU #NICOLAEBLEI #LAURALUCIAMIHALCA #CONSTANTINANDRONIC #MONICAGOROVEI #LUCIAJUNCU #VIRGILCOJOCARU #MIHAILGAVRIL #ALINBLEI #VASILEMIHALACHE #GABRIELACULIC #CRISTIANBLEI #GENOVEVAGEORGESCU #FLORINBARZA #MIHAELACOCHECI #FLORIANAHRISTUDORHILOHI #DANLIVIUSTANESCU #NICOLAEHILOHI #GAVRILNICHITEAN #SALONULARTELOR

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate