Expoziția 10 + 10 PLUS (ediția a III-a) @ galeria de arta Elite Prof Art

Expoziția 10 + 10 PLUS (ediția a III-a)

Cei care expunem, la cea de-a treia ediție 10 + 10 PLUS, alcătuim o forță evocatoare care ne face vii și prezenți, aici și acum, în Galeria Elite Prof Art.

O parte dintre cei ce expun sunt la vârsta seninătații, vârsta la care toate visurile par realizabile, iar bucuria prieteniei împărtașite le inundă întreaga ființă. Dorurile artiștilor nu au întruchipare, ele sunt precum frunzele pe cărări. Fiecare plastician poartă în suflet bogăția compozițiilor sale, bogăție pe care nimeni nu o poate lua sau distruge.

Indiferența pe care o exprimă privirea unor vizitatori, în fața lucrărilor expuse, nu este oare o infirmitate a lor?

Expoziția ”10 + 10 PLUS” reunește, în cel mai pur chip al prieteniei, artiști plastici de o înaltă ținută estetică, cu spirit senin, cu politețe naturală, sinceră, fără mofturi și cu un altruism spontan și discret. Pentru ei timpul este subiectiv, încât practic nici nu există.

Acest eveniment este realizat într-o perioadă în care lumea este plină de boli, războaie etc., însă toate sunt trecătoare, astfel încât frumusețea și bunătatea vor triumfa mereu. Important este ceea ce rămâne peste veacuri – în cazul nostru – ARTA.

Grigore Alexandrescu spunea, odinioară: «Sângele de martir este plata ce rodește, curând, târziu, odată, nelipsit…». Precum această road, să sperăm și noi, artiștii, că munca ne va ajunge la maturitate, rodul se va coace și va da hrana spirituală pentru cei ce contemplă și degustă arta.

Mulți dintre artiștii prezenți, astăzi, aici, sunt străluciți expozanți ai tinerei generații, care alături și împreună cu maeștrii artei contemporane românești, dau putere și curaj întregului grup 10 + 10 PLUS. Toți cei prezenți pe simeze sunt coarda ce vibrează intens și continuu, dominând o curată conștiință colectivă, într-o deosebită înălțare spirituală și artistică.

Galeria de artă Elite Prof Art, prin activitatea sa continuă, ne ajută pe noi, plasticienii, să ducem pe cele mai înalte culmi actul creator. Mulțumiri și sănătate celui ce v-a îndemnat să puneți bazele unui drum atât de frumos, uneori anevois, dar plin de o imensă bucurie sufletească, estetică și spirituală: etalarea artei plastice românești. Istoria vă va păstra amintirea în cronicile sale.

Vibrațiile de simpatie ale publicului necunoscut și numeros, admirator al lucrărilor expuse, sunt o încurajare pentru toți artiștii plastici.

Gruparea 10 + 10 PLUS este alcătuită din oameni drăguți și inimoși, dăruiți, trup și suflet, artelor vizuale. Noi pictăm din plăcere și ne bucurăm când lucrările ne sunt expuse în Galeria de artă Elite Prof Art, galeri sub conducerea managerilor Mihaela & Adrian Pandelescu.

Artiștii au un anumit fel de a gândi, de a simți, ei crează o atmosferă plăcută, benefică, în același timp, ochiului și sufletului fiecărui om în parte.

«Să ne mulțumim pe noi înșine, ne este mai adânc înrădăcinat, decât să-i mulțumim pe ceilalți.» Dostoievski.

Fie ca acest eveniment să se transformeîn frumoase amintiri. Responsabilitatea față de opera de artă creată, față de sufletul artistului și față de sufletul vizitatorului, ar putea fi cea mai frumoasă deviză a grupului 10 + 10 PLUS.

Închei printr-un îndemn adresat de Maestrul muzicii George Enescu: «Întotdeauna să serviți arta, niciodată să vă serviți de ea!» Aceasta o doresc și eu întregului grup 10 + 10 PLUS.

Vergil Cojocaru – CoVer

artist vizual, membru al U.A.P.

București, Septembrie 2014

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate