“Alina Manole a deschis, cu succes, a treia expoziţie personală “

Alina Manole a deschis, cu succes, a treia expoziţie personală Ştire | Ora: 09:21 | Data: 29. 07. 2011

Alina Manole face la numai 26 de ani o adevărată demonstraţie de artist cu experienţă vizuală, în a treia expoziţie personală de pictură, deschisă până la 5 august 2011, la Hotel Epoque, intrarea Aurora Nr 17, lângă Parcul Cişmigiu, din Bucureşti.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă, a făcut un master cu specializarea Grafic Design şi membră a Uniunii Artiştilor Plastici din anul 2010, Alina Manole a reuşit, într-un timp foarte scurt, să treacă deja prin faza de redare a florilor, nudurilor, peisajelor, iar acum călătoreşte, cu maşina timpului, prin zile, anotimpuri, secole şi epoci.

Expoziţia se deschide cu tabloul ”Flora” dedicat actualei veri – o adevărată explozie de flori şi culori. Continuă în trecut, prin lucrările ”Iarna” şi ”Vis de iarnă”, în temperatura răcoroasă, după care jinduim, acum pe vreme de caniculă.

Prin maşina timpului, Alina Manole parcurge mereu ”Lupta zilei cu noaptea” ajungând în trecut, tocmai în perioada vikingilor. Dar, cheia expoziţiei este, cred eu, tabloul ”Sărutul”, unde o putem recunoaşte pe Alina Manole, în rolul miresei, ipostază în care se va afla, cu adevărat, pe 27 august 2011. Căci maşina timpului merge uşor şi în viitor.

În legătură cu numele şi prenumele său, putem să spunem că Manole este acum într-o altă ipostază, decât cea cunoscută la Curtea de Argeş. Asemenea meşterului Manole, care şi-a zidit în perete ce avea mai drag, pentru durabilitatea construţiei sale, pictoriţa zideşte în tablourile sale fragmente din viaţa sa, din talentul, dăruirea şi determinarea sa, adică tot ce are ea mai de preţ. Apoi, Alina reuşeşte să aline toate rănile noastre căpătate în confruntările cu o realitate dură, arătând că existenţa are şi părţi frumoase pe care merită să le observăm cu mai multă atenţie.

La finalul vernisajului de joi seara, organizat forte bine de DannArt Galerry, Alina Manole a precizat că pregăteşte alte expoziţii la Braşov şi la Bucureşti. Îi urăm, în mod neformal, succesul pe care îl merită.

Aristotel Bunescu

http://www.amosnews.ro/Alina_Manole_a_deschis_cu_succes_a_treia_expozitie_personala_-29-75956.html

#aristotelbunescu #articol #ferestresprefrumos

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate